Ondernemingsrecht

Fusies en overnames


De advisering van verkopers, kopers, management of financiers bij de koop en verkoop van ondernemingen is al vele jaren onze core business.

 

Dat omvat het gehele proces, zoals het opzetten van de vennootschappelijke structuur, het adviestraject met de Ondernemingsraad, fusiecontrole, het opmaken en beoordelen van financieringsdocumentatie, het begeleiden van due diligence processen en het uitvoeren van het juridische deel daarvan en het opstellen en beoordelen van de transactiedocumentatie.

Daarbij begeleiden wij ook het eventueel herstructureren en verkoopklaar maken van bedrijven en onderdelen daarvan, veilingverkoop processen en de integratie van bedrijven na een overname.

We rekenen zowel Nederlandse als buitenlandse strategische partijen en private equity firms tot onze opdrachtgevers. Door onze uitgebreide ervaring kunnen wij snel, efficiënt en tegen scherpe tarieven opereren.
 

Samenwerkingsvormen

Wij hebben ruime ervaring met het opzetten en structureren van nationale en internationale strategische allianties en consortia, in de vorm van VOF, CV, partnerships of joint venture vennootschappen.
 

Vennootschapsrecht / corporate governance

Wij adviseren over alle aspecten van het vennootschapsrecht en gerelateerde regelgeving, zoals medezeggenschapsrecht en corporate governance.